جدول وزنی پروفیل استیل

جدول وزنی پروفیل استیل

قیمت پروفیل استیل به عوامل گوناگونی بستگی دارد و وزن یکی از مهم ترین آن هاست. طبیعتا هر چه قدر وزن یک پروفیل بیشتر باشد، مواد بیشتری هم در آن به کار رفته و در نتیجه قیمت آن بیشتر است. با این حال آیا اطلاعاتی در مورد نحوه محاسبه وزن این محصولات و فرمول های آن دارید؟

در این مطلب می خواهیم به وسیله یک فرمول ساده آموزش دهیم که چطور می توان وزن پروفیل ها را به دست آورد. ضمنا جدول وزنی پروفیل استیل را برای راهنمایی بیشتر در اختیارتان قرار داده ایم.

پروفیل استیل چیست؟

پیش از بررسی جدول وزنی پروفیل استیل، بد نیست با تعریف آن آشنا شویم. این پروفیل ها را براساس استانداردهای خاصی به وجود می آورند و اکثر آن ها گریدهای 304، 316 و 201 را شامل می شوند. این سه اغلب از پر تقاضاترین گریدهای موجود در بازار نیز هستند که کاربردهای گوناگونی در هر صنعتی دارند.

تفاوت بین این گریدها به خاطر به کار رفتن مقدار آلیاژها و نیز عناصر به کار رفته در تولید و ساخت آنهاست. از بین برجسته ترین گرید بندی های فولاد ضد زنگ باید مارتنیزیتی، فریتی، رسوب سخت، دو فازی و آستنیتی را نام برد که فریتی، آستنیتی و مارتنیزیتی پرکاربردترین ها هستند؛ به ویژه در صنعت ساختمان سازی که سبب مقاوم شدن سازه ها می شوند.

چرا باید وزن پروفیل استیل را حساب کرد؟

مرور جدول وزنی پروفیل استیل و محاسبه وزن آن اهمیت زیادی دارد. به این خاطر که می توان توسط آن به قیمت این پروفیل ها دست پیدا کرد. جدا از آن، پروفیل ها با هر وزنی برای پروژه ها و صنایع مختلف استفاده می شود. بنابراین این که وزن آن ها را بدانیم، سبب می شود اطلاعاتی در خصوص شیوه استفاده هم دستگیرمان شود.

محاسبه وزن پروفیل استیل

پروفیل های استیل به صورت کلی دو نوع را شامل می شوند که برخی از آن ها باز و برخی دیگر بسته هستند. شکل ظاهری پروفیل ها، آن ها را در این دسته بندی قرار می دهد. در این بخش از مطلب جدول وزنی پروفیل استیل را در دسترس قرار داده ایم تا با استفاده از فاکتورهایی نظیر سایز، ضخامت و طول بتوان به وزن آن ها هم رسید.

 

وزن پروفیل استیل

 

توجه داشته باشید با داشتن این پارامترها به وزن نهایی هر پروفیل استیل خواهید رسید. برخی از این پروفیل ها ویژگی های مشابهی داشته، اما در یک سری پارامترها با هم متفاوت هستند. همین تفاوت های هر چند جزئی سبب متفاوت‌شدن کاربرد پروفیل استیل می شود. البته جدا از این پروفیل ها، محصولات مشابه دیگری هم هستند که بد نیست با پارامترها و وزن هایشان آشنا شوید، اما این پروفیل ها از محبوب ترین ها در بازار هستند.

چگالی هر پروفیل استیل چقدر است؟

چگالی یک فاکتور مهم در تعیین وزن پروفیل استیل به شمار می رود. مقدار چگالی موجود در آلیاژهای فولادی به طور کلی از 7700 کیلوگرم آغاز شده و تا حدود 8000 کیلوگرم هم ادامه دارد. واحدهای آن نیز معمولا با متر مکعب، گرم بر سانتی متر مکعب یا میلی گرم بر میلی متر مکعب در نظر گرفته می شود. پس میزان حدودی چگالی استنلس استیل را می توان 7800 یا 7.8 دانست.

 

چگالی هر پروفیل استیل چقدر است؟

فرمول محاسبه وزن پروفیل استیل

بعد از بررسی جدول وزنی پروفیل استیل، برخی عوامل و پارامترها در تعیین قیمت آن تاثیرگذار هستند. یکی از این عوامل فرمولی شامل طول و عرض است. با افزایش طول و عرض، وزن پروفیل هم افزایش پیدا می کند و بنابراین رابطه مستقیمی بین آن ها وجود دارد. ضخامت هم پارامتر مهم دیگری بوده که باز هم رابطه مستقیمی با وزن یک پروفیل دارد.

در انتها بد نیست به چگالی پروفیل اشاره کنیم که از عوامل تعیین کننده هم هست. آلیاژهای استنلس استیل با وزن های مختلفی نیز همراه هستند و چگالی در رابطه مستقیمی با آن است. با وجود این که فرمول های و شیوه های زیادی برای تعیین وزن پروفیل به کار برده شده، اما فرمولی که در این مطلب گفته می شود به عنوان ساده ترین راه شناخته می شود. با تمام این تفاسیر، فرمول محاسبه وزن پروفیل بدین شرح است:

W = L × p × T × D

وزن = طول پروفیل × محیط پروفیل × ضخامت × چگالی

جمع بندی

همان طور که مشاهده کردید، به دست آوردن وزن پروفیل استیل اصلا دشوار نیست و تنها برخی اطلاعات و پارامترهای مربوط به هر یک از این محصولات باید در اختیارتان قرار  بگیرد. اگر سوالی در مورد این فرمول و شیوه محاسبه داشتید، حتما با تیم کارشناس ما در میان بگذارید.

به این مقاله امتیاز دهید