انواع پروفیل استیل

انواع پروفیل استیل

پروفیل استیل که همان پروفیل های فولادی را شامل می شوند، اشکال و انواع مختلفی داشته و آن ها را برای مصارف گوناگونی هم می سازند. پروفیل ها را به لحاظ شکل، اندازه، وزن و آلیاژ می توان در دسته بندی های جداگانه ای قرار داد. اگر شما هم می خواهید انواع پروفیل استیل را بشناسید، این مطلب را از دست ندهید.

پروفیل استیل چیست؟

پیش از بررسی انواع پروفیل استیل، نخست باید ببینیم این پروفیل ها چه ویژگی هایی دارند. از آن ها به عنوان یک قطعه فولادی با سطح مقطع صاف، دایره، مربع و مستطیل یاد می کنند که معمولا در ساختمان سازی، خودروسازی و ساخت درب و پنجره کاربرد دارند.

این پروفیل ها از جنس فولاد ضد زنگ بوده و از این رو مقاومت فراوانی برایشان تعریف شده است. هر یک از آن ها با درصد خلوص متفاوتی به وجود می آیند و مقاومت های گوناگونی هم دارند. این شما و این هم انواع پروفیل استیل با خصوصیات و کاربردهای متنوع:

1- پروفیل استیل باز

این مدل از پروفیل ها خود اشکال و ابعاد مختلفی داشته و هر یک کاربردهای خاص خود را دارند. از مهم ترین آن ها می توان پروفیل های U و Z شکل را نام برد که برای ایجاد سازه ها و قطعاتی با استحکام و پایداری فراوان به کار می آیند. پروفیل های باز وزن کمی داشته و سبب کاهش وزن کلی ساختمان می شوند. همچنین برای ساخت انواع ناودانی، میلگرد، تسمه، تیرآهن و نبشی می توان سر وقت آن ها رفت.

2- پروفیل استیل زاویه ای

این نوع از پروفیل به پروفیل L هم مشهور است و دو لبه در ظاهر آن مشاهده شده که با زاویه 90 درجه نسبت به هم قرار دارند. البته این زاویه در برخی مدل ها بسته به نوع استفاده ممکن است تغییر نماید. پروفیل زاویه دار اکثرا در ساختمان سازی برای ساخت خرپا برای سقف یا تیرچه دیوار استفاده می شود و مشتریان همواره از خرید آن ها راضی هستند؛ البته تنها در شرایطی که آن را از برند معتبر و شناخته شده ای تهیه کرده باشند.

3- پروفیل استیل طرح Z

پروفیل استیل نوع Z از انواع مهم این محصولات هستند که اغلب برای ساختمان سازی و صنایع مرتبط با تولید استفاده می شوند. طراحی منحصر به فرد این پروفیل ها سبب شده آن ها را به شکل حرف Z شاهد باشیم.

دو نوار عریض در بخش های بالایی و پایینی و همچنین یک نوار باریک در وسط آن به کار رفته که شباهت زیادی به این حرف دارد. امروزه برای ساخت سازه های فلزی، تجهیزات صنعتی، صنایع دریایی و کاربردهای دیگر سر وقت این پروفیل می روند که مقاومت زیادی هم در مقابل فشار و تحمل بار دارد.

4- پروفیل استیل U

انواع دیگر پروفیل استیل ممکن است به حرف U شباهت داشته باشند که برای صنعت ساخت و ساز کاربردهای گسترده ای دارند. دو نوار موازی عمودی نسبت به هم و همچنین یک نوار عرض افقی در وسط آن به کار رفته و ظاهری شبیه به این حرف انگلیسی را به خود گرفته است.

همین طراحی جذاب به همراه مقاومت زیادی در مقابل تنش ها و خمش ها سبب شده از آن برای استفاده در سازه ها، سیستم های حمایتی و تراشه زنی استفاده شود. ضمن این که مزایای زیادی در استفاده از آن ها در صنایع دریایی و خودروسازی دیده می شود.

4- پروفیل استیل بسته

پروفیل های استیل که سطح مقطع بسته ای دارند، ترکیب های گوناگونی با شکل های اغلب مستطیلی یا مربعی را شامل می شوند که برای صنایع ساختمان سازی مورد استفاده قرار دارند. این پروفیل ها بیشتر مناسب مواردی هستند که استحکام بالا و مقاومت در مقابل فشار را طلب کند.

از آن ها عمدتا برای قطعات صنعتی، سازه های ساختمان و تجهیزات صنعتی استفاده می شود که قابلیت بازیافت نیز در آن ها یافت می شود. استفاده برای درب و پنجره و کرکره های برقی، ساخت خانه های مسکونی، استادیوم ها و فروشگاه ها یک سری دیگر از کاربردهای پروفیل بسته را به عنوان یکی از انواع پروفیل استیل شامل می شود.

5- پروفیل استیل قوطی

از این پروفیل ها برای صنایع ساختمانی استفاده می شود که شکلی مستطیلی با دیواره های ضخیم و زوایای قائم را به وجود آورده است. همین ظاهر، مقاومت آن در برابر بارهای عمودی و افقی را تا حد زیادی مناسب کرده است. این پروفیل ها در انواع ابعاد و ضخامت ها به وجود آمده و یکی از اجزای تشکیل دهنده بسیاری از ساختمان ها، تجهیزات صنعتی، پل ها و پروژه های مهم دیگر هستند.

 

کدام یک از انواع پروفیل استیل بهتر است؟

کدام یک از انواع پروفیل استیل بهتر است؟

این مطلب در مورد انواع پروفیل استیل بود و باید دقت داشته باشید به جز این موارد، پروفیل های مهم دیگری هم در بازار یافت می شوند. نمی توان بهترین پروفیل استیل را انتخاب کرد؛ زیرا هر یک کاربردها و ویژگی های مخصوصی داشته و برای مصارفی به کار می روند. بنابراین باید ببینید نیازتان در هر صنعتی چیست تا خرید پروفیل استیل را به بهترین شکل انجام داده باشید.

5/5 - (2 امتیاز)