کاربرد پروفیل استیل

کاربرد پروفیل استیل

پروفیل استیل را باید مقاطع آهنی و فولادی عنوان کرد که کاربردهای فراوانی در صنایع مختلف مانند ساختمان سازی دارند. این پروفیل را از محصولات فولادی ضد زنگ به وجود آورده اند و از جنس استیل هستند. همین سبب مقاومت این محصول در برابر عوامل مختلفی می شود. از پروفیل استیل برای مصارف فراوانی استفاده می کنند. شما هم پیش از خرید و استفاده بهتر است با کاربرد پروفیل استیل آشنا شوید.

پروفیل استیل چیست؟

معرفی کاربرد پروفیل استیل در صنایع گوناگون به بررسی چیستی آن وابسته است. این پروفیل ها از ورق استیل و با استفاده از دستگاه های خودکار یا نیمه خودکار به وجود می آیند. ساخت آن ها در سال های قبل دشوار بود، اما پیشرفت فناوری سبب به وجود آمدن سریع تر آن ها در هر فرآیند شده است. برای ساخت پروفیل استیل می توان از گریدهای مختلف مربوط به فولاد ضد زنگ استفاده کرد. با این حال پروفیل هایی با گرید 304، 316 و 201 بیشترین کاربردهای ممکن را در صنایع دارند.

این فولادها از ترکیب کروم، آهن و نیکل به وجود آمده و ویژگی هایی نظیر شکل پذیری مناسب و غیر مغناطیسی بودن در آن ها مشاهده می شود. مقاومت این محصولات در برابر اکسیداسیون، ویژگی مهم دیگری است که نباید فراموش کرد. اکنون پروفیل های استیل را در وزن ها و اندازه های گوناگونی روانه بازار می کنند تا انتخابشان بنا به نیاز مشتریان باشد. در نهایت نباید فراموش کرد که قیمت پروفیل استیل به عواملی نظیر ابعاد، وزن و گرید فولاد بستگی دارد.

 

بررسی انواع پروفیل استیل

بررسی انواع پروفیل استیل

برای مطالعه در مورد کاربرد پروفیل استیل، بد نیست انواع آن را نام ببریم. در واقع هر یک از این گریدها برای مصارف خاصی مورد استفاده قرار گرفته و شناخت آن ها در تصمیم گیری برای خریدشان کمک زیادی به شما خواهد کرد. مهم ترین پروفیل های استیل موجود در بازار عبارتند از:

1- پروفیل استیل 201

این پروفیل خاصیت ضد رنگ در خود داشته و ضخامت آن بسته به نوعش در حدود 1 یا 2 میلی متر در نظر گرفته می شود. شباهت این پروفیل به پروفیل استیل 304 را نباید از یاد برد و تنها تفاوت آن، مقاومت کمتر در مقابل زنگ زدگی است. البته این بدان معنا نیست که نمی توان روی این ویژگی درخشان آن حساب کرد. بنابراین پروفیل استیل 201 برای نمای داخلی و خارجی ساختمان ها و نیز دکوراسیون هایی به کار می رود که احتمال زنگ زدگی برایشان به چشم می خورد.

2- پروفیل استیل 304

در بالا هم به این موضوع اشاره شد پروفیل استیل 304 فولاد ضد زنگ آستنیتی را در خود دارد و برای همین از پرکاربردترین ها در بازار است. قابلیت فرم دهی، جوش پذیری فراوان و ضد زنگ بودن سبب شده از آن برای ساخت سازهای موسیقی، تولید تجهیزات پزشکی، فرآورده های غذایی، صنعت لبنی و ساخت لوازم آشپزخانه استفاده شود.

3- پروفیل استیل 316

برای بررسی کاربرد پروفیل استیل، بد نیست پروفیل هایی با گرید 316 را هم مثال بزنیم. این محصول نیز از خاصیت ضد زنگ بودن برخوردار بوده و مقاومت زیادی در مقابل خوردگی و حرارت دارد. از این رو استفاده از آن برای صنایع غذایی، کاغذسازی و هوافضا پیشنهاد شده است.

4- پروفیل استیل دکوراتیو

این پروفیل ها که با نام پروفیل استیل درزدار هم شناخته می شوند، نوعی مهم از فولادهای ضد زنگ در ایران هستند. با توجه به نامشان هم می توان به سادگی متوجه شد که اکثر کاربرد آن برای تزئینات بوده و از همین رو ضخامت کمی دارند.

کاربرد پروفیل استیل به صورت کلی بر هیچ کس پوشیده نیست. این پروفیل اتصال دو قطعه به هم را انجام داده و برای پر کردن مرز میان آن ها استفاده می شود. از دیگر کاربردهای مربوط به این محصولات می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • پروفیل هایی با اشکال مربع و مستطیل در اندازه های کوچک، بیشتر برای ساخت نرده های فلزی، درب و پنجره، نرده کشی و کنار راه پله ها به کار می روند.
  • پروفیل های استیل در صنایع نفت و گاز و پتروشیمی استفاده می شوند. در واقع این صنایع همواره به ساخت قوطی های فولادی نیازمند بوده و پروفیل استیل نیازشان را تامین کرده است.
  • صنعت خودروسازی دیگر کاربرد پروفیل استیل را نشان می دهد که البته باید از محصولات به شکل مربع و مستطیل برای آن ها استفاده کرد.
  • ساخت سازه های صنعتی و تزئینی نیز به وسیله آن میسر است. به منظور ساخت اسکلت های فلزی، میز و صندلی نیز می توان روی مزایای آن حساب کرد.

جمع بندی

این مطلب در مورد کاربرد پروفیل استیل بود که امیدواریم استفاده لازم را از آن برده باشید. پروفیل ها از پرکاربردترین محصولات برای ساخت و ساز در بازار هستند که صنایع مختلفی را در سال های اخیر رونق داده است؛ از جمله صنایع غذایی، نفت و گاز، پتروشیمی، خودروسازی و دارویی که از کاربردهای تزئینی آن هم نباید غافل شد.

به این مقاله امتیاز دهید